07.06.2011

Romantisering


- Weheart.com -

Er alt bedre dekket av et slør av romantikk? Jeg har en tendens til å romantisere hverdagen min. Kanskje etter alle de romantiske komediene jeg blir matet med fra det store utland. I fjor dro jeg på ferie til Paris, og da beskylder jeg meg selv for å ha romantisert byen. Jeg ble langt i fra skuffet , men min romantisering besto av store grønne parker, makroner på laduree og spaserturer nedover Champs Elysees. Ikke gateselgere ved Eiffeltårnet og tiggere på fortauskanten.

Det er mye jævelskap i verden,  så det å romantisere byer og opplevelser er kanskje for å sette det på spissen, en overlevelsesteknikk. Nettopp fordi jeg er en visuell person , setter jeg opplevelser og det estetiske rundt meg høyt. Kan vell si at jeg har en nokså livlig fantasi.

Jeg har et stort ønske i veldig lang tid å flytte til hovedstaden. Ikke fordi det er en estetisk vakker by, men  fordi jeg har romantisert byen. Med kafeturer, handleposer og rolige dager i parken. Det er kanskje tanke som lokker meg. Ikke det som byen faktisk er. Er det overfladisk?
Nå som jeg mest sannsynlig ( hvis ikke verden går under..) kommer jeg meg endelig innover. Og da blir jeg møtt med virkeligheten. Hverdagen og hvordan det faktisk er å bo i " storbyen".

- Flere tanker kommer senere.

6 Kommentarer:

Anonymous Stine sa ...

Jeg gjør også det, hele tiden! Tror det er normalt å skape seg et bedre bilde av virkeligheten for å ikke bli helt kvalt av de mange negative inntrykkene rundt oss, sånn som tiggerne, gateselgerne og innslagene på nyhetene.

7. juni 2011 kl. 14:53  
Anonymous Luisa sa ...

En fin tanke å gjør omgivelsene vakre, nyte livet og nyte stedene. Og at det finnes elendighet er ikke noe vi må nøye oss med, selv om det er "vanlig" for oss, så må vi ikke tenke at det hører med, det må tvert om gjøre oss oppmerksomme på at det finnes urettferdighet og at ingen andre enn oss mennesker kan gjøre noe med det.

7. juni 2011 kl. 23:08  
Blogger Jkaarud sa ...

Luisa: Veldig fint sagt! Og veldig sant!

8. juni 2011 kl. 01:31  
Anonymous Oda Sofie sa ...

Tusen takk for veldig hyggelig kommentar! Anbefaler deg å komme på Utbrudd onsdag 15. juni, avslutningsutstillingen til Westerdals, da skal alt av maskoter og andre ting fra andre linjer stilles ut :)

9. juni 2011 kl. 17:24  
Anonymous Airam sa ...

Jeg gjør dette hele tiden, jeg, tror definitivt det er en overlevelsesteknikk - en veldig fin en :)

Og vet du hva? Jeg hadde også romantisert Oslo ganske mye før jeg flyttet hit, sett for meg lange dager i parken og fine vintagebutikker og små kaféer hvor de som jobber der kjenner deg igjen - og så ble det faktisk sånn! Jeg elsker Oslo. Man må bare holde seg unna Karl Johan og Oslo S i det verste rushet ;)

28. juni 2011 kl. 06:35  
Blogger Camilla sa ...

du skriver utrolig bra, og det du skriver er veldig sant. jeg tar meg selv i å gjøre det av og til jeg også :)

3. juli 2011 kl. 12:45  

Legg inn en kommentar

<< Startsiden